PROJECTE EKAURI EN COL.LABORACIÓ AMB EURECAT

El sistema de teleassistència EKAURI es compon d’un conjunt de sensors: sensors de presència-il·luminació-temperatura (és a dir, TSP01 Z-Wave PIR), per identificar l’habitació on es troba l’usuari i el moviment d’una habitació a una altra (un sensor per a cada habitació); i un sensor de presència de porta d’il·luminació de temperatura (és a dir, TSM02 Z-Wave PIR), per detectar quan l’usuari entra / surt dels locals. Tots els sensors són d’ona z sense fil i passiva infraroja. Envien les dades recuperades a una passarel·la (basat en Raspberry-pi) que recull dades recuperats i amb seguretat els redirigeix al núvol per emmagatzemar, processar, extret i analitzat per un sistema intel·ligent.

Els terapeutes i cuidadors reben notificacions, resums, estadístiques, i informació general pertanyent als usuaris monitoritzats a través d’una aplicació web.

Des d’un punt de vista microscòpic, el sistema és capaç de reconèixer si l’usuari està a casa o fora, i si s / ell està sol. També és capaç de detectar els següents esdeveniments: Inici sortint; tornar a casa; rebre la visita; restant només després d’una visita; anar al bany; anar a dormir; i despertar del seu somni. Des d’un punt de vista macroscòpic, terapeutes i cuidadors prenguin consciència sobre els hàbits i poden detectar situacions inusuals.

Resultats:

El sistema s’ha instal·lat a Barcelona en  13 cases de persones grans.  Per provar el sistema, li vam preguntar als usuaris supervisats a la resposta diària a un qüestionari compost per 20 preguntes (12 opcional). a més, tots els dies va rebre una trucada telefònica per un cuidador que verifica manualment les dades recollides. Aquesta informació s’ha utilitzat com a base de referència per avaluar el rendiment del sistema. els resultats van mostrar que el sistema és capaç de reconèixer si l’usuari està en casa amb un 98% d’exactitud, i si s / que està sol amb un 68% d’exactitud.

Tots els esdeveniments detectats s’han mostrat en les aplicacions Web i revisada pels terapeutes i cuidadors i, en alguns casos, pels familiars. Comentaris d’ells s’ha utilitzat per millorar la interfície i afegir funcionalitat.